Waxen

Waxen is een methode om lichaamshaar te verwijderen en biedt in vergelijking met anderen methodes veel voordelen. Daarnaast is het één van de meest natuurlijke manieren om haren te verwijderen. Door te waxen heb je geen last meer van harde stoppels, huidirritaties, ingegroeide haren en de haren blijven veel langer weg. Waar scheren zorgt voor een donkere huid maakt waxen de huid zacht en gezond. Een optimaal resultaat hangt samen met de voorbereiding en nazorg van de waxbehandeling.

Voorbereiding
Voordat wij bij u langskomen is het belangrijk dat de huid ‘rustig’ is. Dus geen open wonden. Daarnaast moeten de haren tenminste 0.5 cm zijn. Wanneer de haren korter zijn gaan ze niet goed mee in de wax, of breken ze af. Ook raden wij aan om in aanloop naar de afspraak de huid te scrubben. Zodat alle haartjes goed van de huid af staan.
Behandeling
Wanneer u gewaxt wordt kan dit, zeker bij de eerste keer, een beetje spannend zijn. Daarom wordt voldoende tijd genomen om u zo goed mogelijk te helpen. We leggen iedere stap uit tijdens de behandeling en als u vragen heeft kunt u die altijd stellen.
De eerste stap is het schoonmaken van de huid. Ondertussen wordt de wax op temperatuur gebracht. De temperatuur wordt altijd gecontroleerd en met u afgestemd. Vervolgens wordt de wax zorgvuldig op uw huid aangebracht.
Wanneer de wax hard is wordt deze verwijderd. Zodra alle haren weg zijn wordt u huid nogmaals schoongemaakt, alle waxresten worden weggehaald en u heeft een gladde huid!
Nazorg
Na het waxen is het belangrijk om 24u niet overmatig te zweten, dus geen sauna bezoeken of sporten. Door de behandeling zijn de haarzakjes en poriën open en wanneer de huid geïrriteerd raakt vertraagt dit het herstel. Ook wordt afgeraden om de eerste 24u na de behandeling in de zon te gaan. Alles wordt u na de behandeling duidelijk uitgelegd door de beautician.