Waxen

Waxen is een methode om lichaamshaar te verwijderen en biedt in vergelijking met anderen methodes veel voordelen. Daarnaast is het één van de meest natuurlijke manieren om haren te verwijderen. Door te waxen heb je geen last meer van harde stoppels, huidirritaties, ingegroeide haren en de haren blijven veel langer weg. Waar scheren zorgt voor een donkere huid maakt waxen de huid zacht en gezond. Een optimaal resultaat hangt samen met de voorbereiding en nazorg van de waxbehandeling.

Voorbereiding
Voordat er gewaxed word is het belangrijk dat de huid geen ‘beschadigingen’ heeft. Dus geen open wonden etc. Daarom sturen wij voor de behandeling een vragenlijst op. De haren moeten tenminste een halve centimeter lang zijn u kunt dit vergelijken met een korrel rijst of een hagelslag. ongeveer 2 tot 3 weken NA het scheren zijn de haren lang genoeg om in de wax te komen. Wanneer de haren korter zijn gaan ze niet goed mee in de wax, of breken ze af. Ook raden wij aan om in aanloop naar de afspraak de huid te scrubben (LET OP! doe dit niet op de dag zelf). Zodat alle haartjes goed van de huid af staan.

Behandeling
Wanneer u gewaxed wordt kan dit, zeker bij de eerste keer, een beetje spannend zijn. Daarom wordt voldoende tijd genomen om u zo goed mogelijk te helpen. Voordat we met het waxen beginnen word er uitgelegd wat u van de behandeling kan verwachten. We leggen iedere stap uit, en als u vragen heeft kunt u die altijd stellen. Het doel is om zoveel mogelijk tot alle haren mee te nemen. Onze motto is dan ook no hairs surivive (oftewel geen haar blijft over). Bij Salon D´arlau werken wij erg hygiënisch na iedere klant wordt de wax station en de tools grondig gereinigd en gesteriliseerd.

Aftercare
Na de behandeling krijgt u een aftercare lijst toegestuurd, deze neemt u samen met uw beautician door. Koopt u aftercare producten bij Salon D´arlau dan stellen wij een unieke aftercare routine voor u op. U word geadviseerd in welke aftercare producten het beste voor uw huid werken. Heeft u hierna nog vragen neem dan gerust contact op.